Asumispalvelut

Oma koti Ravimäessä tarjoaa yksilöllistä ja huomioonottavaa elämää

 

Ravimäen Asumispalveluissa tarjoamme arvostavaa ja yksilöllistä elämää tukea tarvitseville aikuisille.  Asumispalveluita toteutamme kahdessa ympärivuorokautisessa yksikössä: Vaikeavammaisten palveluasumisessa sekä kehitysvammaisten palveluasumisessa. Kevyempää asumisen tukea tarvitseville tarjoamme Tukipalveluiden puolella Tukiasumisen kautta. Jokaisella asukkaalla on oma koti, jonka hän saa sisustaa toiveidensa mukaiseksi. Oman kodin lisäksi asukkailla on käytössä yhteiset tilat, jonne voi tulla silloin kun haluaa seuraa muista asukkaista.

Henkilökunta on molemmissa yksiköissämme paikalla ympäri vuorokauden avustamassa asukkaita tarvittavissa asioissa. Työskentelyotteemme on kuntouttava ja asukkaiden omaa toimintakykyä tukeva. Ohjaajamme työskentelevät asukkaiden toiveiden mukaan ”tässä hetkessä” – lähdemme vaikka ex-tempore yhdessä kauppa-asioille tai konserttiin, jos asukas niin toivoo.

Asukkaaksi Ravimäelle voi hakeutua kaupungin vammaispalvelujen kautta. Kysy lisää!

 

Sanna Uski -Pekala, palvelupäällikkö

sanna.uski-pekala@ravimaki.fi

050 3947777

Nainen värittää kuvaa pöydän ääressä, hoitajan käsi olkapäällä. Asukas arvostaa oman kodin rauhaa yksiössä Haminan Ravimäessä.

Vaikeavammaisten palveluasuminen

Olemme mukana asukkaan arjessa huomioimalla hänen yksilölliset tarpeensa ja toiveensa sekä mahdollistamalla niiden toteutumisen. Asukkaan asunnosta on esteetön kulku pihalle, jossa voi kesäisin istuskella ja nauttia auringon lämmöstä. Asunnon keittiössä voi tehdä ruokaa itsenäisesti oman toimintakyvyn mukaan. Asunnot ovat luonnollisesti invamitoitettuja. Asukkailla on myös käytössä tilavat yhteiset tilat, jonne voi halutessaan tulla viettämään aikaa.

 

Asukas leikkaa tuorekurkkua salaattiin. Palveluasuminen Haminan Ravimäessä mahdollistaa asukkaan osallistumisen arkiaskareisiin niin halutessaan.

Palveluasuminen

Palveluasuminen on kodikasta asumista ryhmäkodeissa. Aikuiset asukkaamme elävät niissä omannäköistä elämää. Toiminnassa huomioidaan asiakkaan yksilöllisyys sekä yhteisöllisyyden mahdollisuudet. Asukkaat saavat tehostettua tukea, eli henkilökunta on saatavilla ympäri vuorokauden. Toimintakykynsä ja toiveidensa mukaan asukas voi halutessaan osallistua työtoimintaan ja vapaa-ajantoimintaan. Asukkaaksi palveluasumiseen voi hakeutua mistä päin Suomea tahansa.